Move Over I’m Next

Deze selectie bevat vijf bijzondere beelden die een ander Rotterdam laten zien. De beelden zijn gemaakt voor het project Move Over I’m Next VideoHet Rotterdams Beeldfonds en OPEN Rotterdampowered by Rotterdam Make it Happen zochten de afgelopen periode vijf professionele regisseurs, acteurs of filmmakers die de stad met ambitie en allure kunnen vastleggen. De vijf beeldmakers werden geselecteerd op basis van een gestructureerd projectvoorstel door een curatorenteam bestaande uit Hesdy Lonwijk (regisseur), Elfie Tromp (columnist, schrijfster) en Astrid Jonker (Port of Rotterdam) onder leiding van Celeste Boddaert (hoofdredacteur OPEN Rotterdam).

Move Over, I’m Next is het thema van de vierde opdracht van het Rotterdams Beeldfonds waarbij nu de overstap naar bewegend beeld wordt gemaakt. De makers kregen tot januari 2020 de tijd om hun 1-minutes te  maken. Op dinsdag 14 januari 2020 gingen de films tijdens het Rotterdams Open Doek in LantarenVenster in première. In deze showcase presenteren we de vijf verschillende one-minutes.

De beelden mogen twee jaar lang (tot 14-01-20212 tegen de voorwaarden van de Rotterdam Branding Toolkit worden gebruikt. Heeft u vragen m.b.t. een specifieke vorm van gebruik, die niet onder deze voorwaarden valt? Neem dan contact op met de fotograaf via de contact-optie die bij het beeld wordt geboden.

Mijn selectie