De officiële opening van de Erasmusbrug vond plaats op 4 september 1996. De tuibrug, ontworpen door architect Ben van Berkel, werd in de volksmond al snel 'De Zwaan' genoemd. Koningin Beatrix reisde naar Rotterdam af om de tweede brug (de Willemsbrug was de eerste) over de Nieuwe Maas in Rotterdam te openen. Een feestelijke dag vol optredens en activiteiten. 
Tramconducteur Kees van der Stel kreeg vanuit RET de grote eer de eerste echte rit over de brug te rijden, met aan boord niemand minder dan koningin Beatrix.

1996: Een koninklijke opening

Door Stadsarchief: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

De officiële opening van de Erasmusbrug vond plaats op 4 september 1996. De tuibrug, ontworpen door architect Ben van Berkel, werd in de volksmond al snel 'De Zwaan' genoemd. Koningin Beatrix reisde naar Rotterdam af om de tweede brug (de Willemsbrug was de eerste) over de Nieuwe Maas in Rotterdam te openen. Een feestelijke dag vol optredens en activiteiten. Tramconducteur Kees van der Stel kreeg vanuit RET de grote eer de eerste echte rit over de brug te rijden, met aan boord niemand minder dan koningin Beatrix.

Download .jpeg

Neem voor specifieke vragen over dit beeld, of over gebruik anders dan zoals beschreven in de Voorwaarden, direct contact op met de fotograaf.

Tijdelijke aanduiding voor Stadsarchief: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

Stadsarchief: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

Fotograaf onbekend. Wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden van het beeldmateriaal te achterhalen. Eenieder die meent dat zijn/haar materiaal zonder voorafgaande toestemming is gebruikt, kan contact met ons opnemen.

Mail de fotograaf
Mijn selectie