Hoog bezoek! In 1997 stond Nederland stil bij de Marshallhulp. Mede dankzij deze hulp kwam het naoorlogse Nederland vijftig jaar geleden weer op de been. Het Marshall Plan was een omvangrijk materieel hulpplan, dat op initiatief van de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken George C. Marshall drie jaar na de Tweede Wereldoorlog in werking trad.
Voor deze gelegenheid brachten president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary een bezoek aan Rotterdam. Oud-burgemeester Bram Peper en zijn toenmalige echtgenote Neelie Kroes waren bij de ceremonie aanwezig.

1997: Hoog bezoek!

Door ANP - Bert Verhoeff

Hoog bezoek! In 1997 stond Nederland stil bij de Marshallhulp. Mede dankzij deze hulp kwam het naoorlogse Nederland vijftig jaar geleden weer op de been. Het Marshall Plan was een omvangrijk materieel hulpplan, dat op initiatief van de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken George C. Marshall drie jaar na de Tweede Wereldoorlog in werking trad. Voor deze gelegenheid brachten president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary een bezoek aan Rotterdam. Oud-burgemeester Bram Peper en zijn toenmalige echtgenote Neelie Kroes waren bij de ceremonie aanwezig.

Download .jpeg

Neem voor specifieke vragen over dit beeld, of over gebruik anders dan zoals beschreven in de Voorwaarden, direct contact op met de fotograaf.

Tijdelijke aanduiding voor ANP - Bert Verhoeff

ANP - Bert Verhoeff

Neem voor specifieke vragen over dit beeld, of over gebruik anders dan zoals beschreven in de Voorwaarden, direct contact op met de fotograaf.

Mail de fotograaf
Mijn selectie