Man in Beverwaard

Door Joost van der Vleuten

Joost van der Vleuten voor Move Over I'm Next: In dit project nam ik de Nieuwe Maas als rode draad en zocht in de nabijheid van de rivier de door de stad ingekapselde dorpse plekken op. Op straat bouwde ik een opvallende setting op met mobiele studiolampen en een middenformaatcamera op statief. Toevallige voorbijgangers liet ik figureren in mijn vooraf vastgestelde decor. Met dit project wil ik een in mijn ogen mooie en bijzondere kant van Rotterdam laten zien die normaal gesproken weinig aandacht krijgt.

Download .jpeg

Neem voor specifieke vragen over dit beeld, of over gebruik anders dan zoals beschreven in de Voorwaarden, direct contact op met de fotograaf.

Joost van der Vleuten

Joost van der Vleuten

Biografie: In 2010 werd ik Rotterdammer. Daarvoor woonde ik 18 jaar in Nijmegen waar ik na mijn eerste studie Communicatiewetenschap door relaties en werk bleef hangen. De dynamiek van een grote stad trok mij al lange tijd dus toen de mogelijkheid zich aandrong, was het besluit te vertrekken snel genomen. Door mijn landelijke freelance-werk als journalist en fotograaf i.c.m. de afronding van de deeltijdopleiding Fotografie aan Kunstacademie St.Joost in Breda kon ik in 2010 alle kanten op. De keuze viel op Rotterdam omdat ik gefascineerd was (en nog steeds ben) door de stad die niet af is. De dynamiek van een stad die groeit en indentiteit zoekt gaat gepaard met imperfecties waarin ik ook een bepaalde schoonheid zie. Al snel voelde ik met trots op mijn nieuwe stad. Een soort trots die ik voor mijn oude stad nooit had gevoeld. In een stad waar vele soorten mensen uit verschillende sociale klassen en culturen met elkaar samenleven, is het van groot belang dat iedereen zich betrokken voelt bij de stad. Trots helpt daarbij en kan een verbindende factor zijn. In Rotterdam met zijn ver bovengemiddelde diversiteit is dit nog eens extra belangrijk.

Mail de fotograaf
Mijn selectie