Portret van een danser

Door Annabel Oosteweeghel

Annabel Oosteweeghel voor Move Over I'm Next: Rotterdam is een stad in beweging. Door te werken met dansers uit Rotterdam, dansers van verschillende nationaliteiten, verbeeld ik de dynamiek van de stad. Het sociale karakter van dans, waarbij er een sterke band is tussen omstanders en mededansers, maakt dat Rotterdam in deze fotoserie een stad is van en voor mensen. Waarbij improvisatie en aanmoediging van anderen op prijs wordt gesteld. De foto’s gaan over het menselijk individu en zijn kracht, hij zweeft en staat hierdoor boven de werkelijkheid, maar ook over hereniging, samenwerking, liefde, vriendschap en ontmoetingen. Ik wil hiermee een beeld schetsen van Rotterdam waarbij openheid, nieuwsgierigheid, schoonheid, kracht en dynamiek de hoofdrol spelen. Een stad met een internationaal karakter en onbegrensde mogelijkheden, altijd met de gedachte van authenticiteit, groei en creativiteit.

Download .jpeg

Neem voor specifieke vragen over dit beeld, of over gebruik anders dan zoals beschreven in de Voorwaarden, direct contact op met de fotograaf.

Annabel Oosteweeghel

Annabel Oosteweeghel

Artist statement: “Ik maak het niet mooier dan het is, ik maak het zo mooi als het kan zijn”. Die ene seconde ... waarin het zonlicht precies goed valt … dat je haar wel leuk zit ... dat alle kleuren bij elkaar passen ... dat je ogen lachen ... waarin alles goed is Iedereen kent die momenten en ieder dag heeft die momenten. Dat wil ik laten zien. Daarom werk ik op locatie en daarom zijn mijn beelden herkenbaar. Mijn foto’s zijn niet mooier dan de werkelijkheid. Ze zijn zo mooi als de werkelijkheid kan zijn.''

Mail de fotograaf
Mijn selectie