Schaatser in actie

Door Luis Xertu

Luis Xertu voor Move Over I’m Next: In deze serie ben ik gretig op zoek gegaan naar dezelfde stilte en een afstandelijk standpunt dat ik zo treffend vond in het Scrum III-schilderij van Pyke Koch. Door mijn onderzoek heb ik gemerkt hoe dit aspect ontbreekt in de sportfotografie zoals wij die kennen. De foto's verkennen een format waarin de mentale focus van de individu en zijn eigen intimiteit centraal staan en waar het dynamische aspect van sport, de competitie en zijn regels worden genegeerd. Vaak straalt de lichaamstaal van de ‘onderwerpen’ klassieke houdingen van een zachte aard uit. Daarnaast volgt de manier waarop het beeld wordt ingelijst de codes van beeldcompositie.

Download .jpeg

Neem voor specifieke vragen over dit beeld, of over gebruik anders dan zoals beschreven in de Voorwaarden, direct contact op met de fotograaf.

Luis Xertu

Luis Xertu

Biografie: Luis A. Rios-Zertuche Mexico City, 1985 werkt op het snijvlak van theater, dans en digitale media. De gelijktijdige professionele ontwikkeling binnen deze drie artistieke omgevingen heeft hem in staat gesteld vele verschillende mediums te verkennen, waaronder dans, uitvoerende kunst en video, vaak in samenwerking met andere kunstenaars. Na zijn afstuderen aan de Rietveld Academie in Amsterdam (2009), werd zijn onafhankelijke werk getoond in het Nederlandse paviljoen van de Biënnale in Venetië, het Museum Boijmans van Beuningen en kunst- en theaterfestivals in Nederland. "Ik geloof in het vermogen dat een kunstwerk heeft om zijn toeschouwer in een meditatieve staat te brengen." Door mijn werk streef ik ernaar om die trigger te verschaffen door zorgvuldig en langzaam een relatie op te bouwen tussen het werk en de kijker die net zo intiem is als fragiel. " De taal die hij gebruikt is ongecompliceerd maar toch poëtisch. Het werk staat vrijwel altijd op zichzelf, ongeacht de context of de kennis van de kijker.

Mail de fotograaf
Mijn selectie