Met stad en land tellen we (voor de tweede keer) af naar het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam! We kunnen niet wachten om deze 65e editie, weliswaar in aangepaste vorm, met elkaar te vieren en onze stad aan de rest van de wereld te laten zien. Want vanaf vandaag is Rotterdam hét internationale visitekaartje van creativiteit, innovatie en verbinding. Het festivalgevoel zal door de straten stromen en we leven met zijn allen toe naar een ongekend evenement. Ben jij er al klaar voor? Rotterdam is ready to open up!

Om alvast in de Songfestival sferen te komen, trappen we vandaag het evenement officieel af. Bij het gloednieuwe Rotterdamse icoon Depot Boijmans van Beuningen staat een enorme aftelklok. Niemand minder dan Duncan Laurence, diverse presentatoren, internationale en lokale bekendheden zullen er persoonlijk voor zorgen dat de klok iedere dag met de hand wordt aangepast. Zo tellen we met de hele stad af naar de grand finale op 22 mei!

Drag queens Megan Schoonbrood en Ma’Ma Queen (ook bekend van Drag Race Holland) zijn er helemaal klaar voor. Houd de klok in de gaten, want de komende tijd staat garant voor verrassend veel voorpret. Dat klinkt ons als muziek in de oren! Bekijk de video en neem het festivalgevoel alvast in je op, want over 100 dagen is het ons moment om te stralen.

 

Mijn selectie