Al wekenlang komen er in het Erasmus MC bergen lieve kaarten en tekeningen binnen voor het zorgpersoneel. “Dat vinden we fantastisch”, vertelt social media marketeer Mark Robbers.  “Maar het zijn er zo ontzettend veel dat we ze niet allemaal kunnen ophangen. En dat is jammer, want nu ziet lang niet iedereen ze.” Daarom lanceert het Erasmus MC het platform helpendhartje.nl. “Via dit platform kan iedereen een kaartje sturen naar alle mensen die op dit moment druk bezig zijn het land draaiende te houden.”

Hoe komt het dat jullie zoveel kaarten krijgen?

“Veel mensen willen in deze tijd de zorgmedewerkers steunen. Wij zijn nu als Erasmus MC veel in beeld. Het NOS Journaal staat elke dag voor onze deur. Zowel de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg als de voorzitter van de Nederlandse Vereniging Intensive Care werken in het Erasmus MC: Ernst Kuipers als bestuursvoorzitter en Diederik Gommers als hoofd Intensive Care. En ook bijvoorbeeld viroloog Annemiek van der Eijk, die regelmatig in het Jeugdjournaal zit, werkt bij ons.”

Hoe werkt helpendhartje.nl?

“Het is een heel gebruiksvriendelijk en veilig platform. Je kunt kiezen uit acht verschillende kaarten: zeven met een hartje en een tekst en een blanco kaart waarop je een eigen plaatje kunt zetten. Heb je een kaart gekozen dan kun je een boodschap intikken. Vervolgens noteer je je naam en klik je op verzenden. Je kaartje verschijnt dan op het platform tussen alle andere kaartjes. Zo kunnen alle mensen voor wie de kaarten zijn bedoeld zien hoe zeer er aan hen wordt gedacht.”

#ROTTERDAMZETDOOR

Benieuwd naar hoe helpendhartje.nl verder in zijn werk gaat? Bekijk dan het platform #ROTTERDAMZETDOOR. #ROTTERDAMZETDOOR toont de veerkracht en aanpakkersmentaliteit van Rotterdam tijdens de coronacrisis.

Tekst door: Esther Wienese
Foto credits: Mark Robbers, Erasmus MC

Mijn selectie