Half november zijn De Feijenoorder, FRFC1908 en Feyenoord met steun van diverse supportersgeledingen de actie ‘Samen krijgen we het stadion vol’ gestart. De actie is ontstaan omdat er door het coronavirus niet mogelijk is om de wedstrijden in de stadions te bekijken. Het doel van de spandoekenactie was destijds om 47.212 stoeltjes te bedekken met spandoeken.

Op de spandoeken staan aanmoedigingen voor het elftal. Vanaf 5 euro kunnen supporters een doek kopen en een tekst insturen. De spandoekenactie was vanaf het begin een succes. Duizenden stoelen werden besteld en half maart staat de teller inmiddels op ruim 45.000 verkochte stoelen.

Het maken van de spandoeken en het ophangen van de doeken in De Kuip is een hele operatie. Tientallen supporters werken er aan mee en inmiddels zitten er vele uren vrijwilligerswerk in de spandoekenactie. Zelfs 2 officiële stormen en sneeuw kregen de spandoekenzee niet klein. De spandoekenzee is uniek en iets om trots op te zijn in deze lastige coronatijden.

Het ultieme doel is om De Kuip in zijn geheel uit te verkopen met spandoeken. Via www.defeijenoorder.nl/actie kunnen supporters hun spandoek bestellen.

Kiprich in De Kuip
Source: Peter Paul Klapwijk
Spandoeken monteren in De Kuip
Source: Jeannette Melsen
Mooie overzichtsfoto van De Kuip Feyenoord
Source: Feyenoord Academy - Rob van Leemput
Feyenoord stadion De Kuip vol met spandoeken
Source: Eyecatcher, de filmmakers
Mijn selectie