Schoon genoeg van vieze sneakers? Daar hebben Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen de oplossing voor! Met hun sociale onderneming WEAR geven zij oude sneakers een tweede leven. Zo kun jij langer genieten van je sneakers en helpen ze tegelijkertijd mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het resultaat: frisse schoenen én een frisse start!

Voor het opleiden van het personeel werken ze nauw samen met Heilige Boontjes, de koffiezaak die jongeren met een crimineel verleden helpt aan een nieuwe baan. Zij worden de officiële ‘sneakerdokters’ van WEAR en zetten hiermee de volgende stap in hun loopbaan.

Oude sneakers de prullenbak in? Dacht het niet! Per jaar belanden er namelijk meer dan 300 miljoen ongedragen sneakers op de afvalberg. Een absolute sneakerzonde! Bovendien is de CO2 uitstoot van de ‘fast fashion’ industrie nog groter dan die van de luchtvaart. Om het zo simpel mogelijk te maken, biedt WEAR een abonnementsvorm aan. Voor €49 per jaar kunnen klanten drie paar schoenen per maand laten schoonmaken. Hoe meer mensen een abonnement afsluiten, hoe meer sneakers ze kunnen schoonmaken én hoe meer mensen ze kunnen helpen aan een baan!

WEAR laat zien dat Rotterdam de stad is waar mensen elkaar niet voor de voeten, maar elkaar juist opzoeken en samenwerken. Je vindt WEAR op de van Oldenbarneveltstraat 113. Loop gerust even langs of volg WEAR op Instagram via @wearstorenl.

 

Mijn selectie