Geen knallend vuurwerk, maar zoevende drones vormen dit jaar het spektakel boven de Maas. Een sterk staaltje Rotterdamse inventiviteit, dat de afgelopen weken in het geheim is opgevoerd. De drones zijn lichtpuntjes aan de horizon na een onvergetelijk 2020. En het startschot voor een nieuw en hoopvol jaar. Één waarin we elkaar weer opzoeken, horeca en winkels opengaan en de RET buschauffeur hopelijk weer kunnen kroelen. De show, die onderdeel uitmaakt van een korte film, staat symbool voor saamhorigheid. Want Rotterdammers staan samen sterker; sterker door strijd.

De korte film en bijhorende droneshow is een initiatief van Drone Light Labs en Mothership. Het vertelt het verhaal van een sprookjesachtige figuur met zijn trompet. Hij neemt symbolisch de last van het land op zijn schouders en laat dit met muziek en licht naar de hemel stijgen. De film is geregisseerd door Ivan Barbosa. 

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt een muziekstuk dat speciaal voor de korte film gecomponeerd is door Joos van Leeuwen en Mike Schäperclaus. De teksten van woordkunstenaar Elten Kiene begeleiden muziek en visueel spektakel tot het aftelmoment.

Heb jij de show gemist of wil je ‘m terugkijken? Wacht dan niet langer en kijk hieronder.


 

 

Mijn selectie