De horeca ligt grotendeel op z’n figuurlijke gat in de coronacrisis. Toch gaat het ondernemer Carlo van Ast voor de wind met zijn Mexicaanse afhaalrestaurant Macho Mama. Vorig jaar kwam zijn plan om een ‘Mexicaan’ te starten in een stroomversnelling. Een pop-up restaurant werd gestart vanuit het café van Carlo in Dordrecht. Sinds januari is er een vestiging in Rotterdam en loopt hij voorop met een duurzame aanpak en populair Mexicaanse streetfood.

Je kunt er niet omheen. Graffiti in felle kleuren begroeten je bij het pand van Macho Mama aan de Willem Ruyslaan. De keuze voor Kralingen was een bewuste. In de wijk wonen natuurlijk veel studenten. Voor hen staat nu ook Mexicaans op het afhaalmenu. Voor fastfood zijn er verrassend veel gezonde keuzes te maken. Niet alleen met betrekking tot de verse ingrediënten, ook de verpakkingen zijn een gezonde keuze voor het milieu.

Carlo heeft namelijk energie gestoken in milieuvriendelijke verpakkingen en in een volledige elektrisch filiaal. Het betekent dat alles werkt op elektriciteit, dus ook het koken. Iets dat in de horeca nog vrij uniek is. Hij loopt hiermee alvast vooruit op de energietransitie. Ondernemen met een blik op de toekomst kan je natuurlijk alleen maar toejuichen!

Mijn selectie