Rotterdam is een podium voor talent en ondernemingszin in allerlei verschijningsvormen. Dagelijks geven Rotterdammers hun eigen invulling aan de Make It Happen gedachte. Zo ook de mensen van het Rotterdams Open Doek Festival, die de afgelopen jaren Rotterdams Open Doek filmavonden organiseren, waar de beginnende filmmaker zijn werk kan laten zien. Een kweekvijver, kan je het noemen, of het Wilde Westen van de korte film. De Make It Happen gedachte op het grote doek.

Rotterdams Open Doek is een plek waar iets nieuws gebeurt. Hier ontmoeten ambitieuze filmmakers de professionals én het publiek. In 2016 werd het programma van de maandelijkse filmavonden voor het eerst uitgebreid met een driedaags Rotterdams Open Doek Festival in Lantaren Venster en workshops op middelbare scholen.

Beginnende filmmakers in Rotterdam kunnen hun short (ofwel korte film) indienen bij het Rotterdams Open Doek. Een jury kiest uit de inzendingen de leukste, mooiste, meest inspirerende en creatieve inzendingen voor de maandelijkse vertoning in Lantaren Venster. Zo ontstaat een gevarieerd filmprogramma waarbij elke tweede dinsdag van de maand vier korte films worden vertoond in het bijzijn van de makers. Altijd is er een professional uit de film- of mediawereld aanwezig die vragen stelt en natuurlijk is er ruimte voor vragen uit het publiek. Meike Lindsen, festival coördinator van Rotterdams Open Doek: “Het is een unieke gelegenheid in Rotterdam om een film op het grote doek vertoond te krijgen. Spannend natuurlijk voor de filmmakers, want ze gaan toch soort van met de billen bloot.”

Meike over het waarom van Rotterdam Open Doek en van het nieuwe festival: “Na de afschaffing van het Rotterdams filmfonds kan Rotterdam misschien wel meer dan ooit een initiatief als Rotterdams Open Doek gebruiken. Rotterdam mag weer een filmstad worden. Wij willen jonge, beginnende filmmakers enthousiasmeren en stimuleren en geven ze daarbij meteen een mooi platform”. Met Lantaren Venster als de plek waar het allemaal gebeurt. In dit bekende filmhuis op kop van Zuid vindt elke maand de filmavond plaats.

Begin september 2018 wordt het nieuwe seizoen van Rotterdams Open Doek verwacht. Meer info: Rotterdams Open Doek.

logo Rotterdam Partners

Rotterdam Partners

Meer van/over deze partner
Mijn selectie