De Rotterdamse fotografen Claire Droppert, Iris van den Broek en Ossip van Duivenbode hebben tijdens de coronacrisis prachtige foto’s gemaakt van de stad. De expositie ‘New Beginnings’ op de Euromast laat enerzijds de lege stad zien in tijden van de ‘slimme’ lockdown en anderzijds de geleidelijke terugkeer van mensen op straat en innovatieve oplossingen. In de expositie is een duidelijk ‘voor’ en ‘na’ te zien waarin een nieuw normaal is ontstaan.

Een lege stad

De Euromast heeft fotografen Claire, Iris en Ossip de opdracht gegeven originele en adembenemende foto’s te maken tijdens de lockdown, een stad leeg van haar inwoners- en vervolgens van het ontwaken van de stad, waar de inwoners hun plaats weer innemen en het leven zijn vrijheid langzaam weer terug krijgt. De tentoonstelling moet onder andere deze vrijheid vertalen en vieren.

Rotterdam Branding Toolkit

Fotograaf Iris van den Broek leverde niet alleen bij de Euromast foto’s aan met als onderwerp de lockdown. Haar fotoserie ‘’Rotterdam ten tijden van corona’’ is ook op de Rotterdam Branding Toolkit te bewonderen. De Rotterdam Branding Toolkit is onderdeel van deze website. Het doel van de Rotterdam Branding Toolkit is het ter beschikking stellen van foto-, video en andere materialen voor gebruik in uitingen ter promotie van Rotterdam. De foto’s van Iris zijn onder andere gebruikt voor de website www.rotterdamzetdoor.nl. In het verleden hebben ook Claire Droppert en Ossip van Duivenbode foto’s aangeleverd voor de toolkit.

Internationale expositie

De expositie ‘New Beginnings’ is niet alleen op de Euromast te bewonderen maar ook in andere internationale steden. De Euromast is namelijk sinds dit voorjaar onderdeel van de Franse groep M56. Dit voorjaar heeft de M56 Group ‘Magnicity’ gelanceerd, een toonaangevend merk in het stedelijk hoogtetoerisme. Onder Magnicity vallen naast de Euromast ook de Parijse Montparnasse, de Berlijnse Tv-Turm, 360 Chicago en One Liberty Philadelphia. Drie maanden lang is een stukje Rotterdam in deze steden te zien. De internationale tentoonstelling brengt het werk van meer dan 20 professionele fotografen samen en zorgt er daarnaast voor dat de persoonlijkheid van elke stad wordt uitvergroot en in een nieuw licht wordt gezet. New Beginnings bezoeken? De expositie is te vinden op het platform van de Euromast. [caption id="attachment_40564" align="aligncenter" width="800"] Tentoonstelling New Beginnings in Parijs[/caption]

Gebruikt in deze showcase.

Mijn selectie