Pionieren, ontdekken, experimenteren, avonturen aangaan… het zijn dingen die onlosmakelijk met ‘Make It Happen’ verbonden zijn. Het op zoek gaan naar nieuwe horizonten en het inslaan van nieuwe wegen is zeker niet iets nieuws. Dromen najagen en avonturen aangaan hoort al heel lang bij de stad en het DNA van Rotterdam.

Pilgrim Fathers

Denk bijvoorbeeld aan het vertrek van de Pilgrim Fathers vanuit Rotterdam in 1620. Je moet wel een flinke portie lef hebben om je vertrouwde omgeving achter je te laten, op een schip te stappen en op weg te gaan naar een nieuwe toekomst in een ander land. De Pilgrim Fathers waren in 1620 de eersten die vanuit Delfshaven op de Speedwell – later gevolgd door de Mayflower – de avontuurlijke reis naar het nieuwe land (Amerika) aanvaardden. Het bleek het historische startsein voor lieden die vanuit Rotterdam hun droom naar een beter bestaan najoegen.

De nu zo bekende Rotterdamse iconen Holland Amerika Lijn, ss Rotterdam en Hotel New York zijn onlosmakelijk met deze geschiedenis verbonden. Voor wie daarover meer te weten wil komen: 1 november 2018 is in Museum Rotterdam een speciale tentoonstelling te zien, ‘Hotel New York, Story of Pioneers’, die dieper op deze vaak persoonlijke verhalen ingaat.

Nieuwe vergezichten en avonturen

De hele Kop van Zuid met de Wilhelminapier en Hotel New York, maar ook de ss Rotterdam vormen   samen een verhaal dat bol staat van vernieuwing, pionieren en andere wegen inslaan. Het zijn stuk voor stuk bijzondere plekken waar je ook vandaag nog hetzelfde gevoel kunt ervaren als al die mensen die door de eeuwen heen het avontuur zochten. Sta aan de kade, sluit je ogen, ruik het zout van de zee… in gedachten maak je de grote oversteek, ontdek je nieuwe vergezichten en beleef je avonturen.

logo Rotterdam Partners

Rotterdam Partners

Meer van/over deze partner

Gebruikt in deze showcase.

Mijn selectie