Het licht blijft aan boven Rotterdam. Van december 2020 tot en met februari 2021 vindt de eerste editie plaats van Rotterdam Verlicht! Iedere dag, vanaf de schemering tot 23.00 uur zal de stad stralen als nooit tevoren. Wijken door heel de stad zetten markante plekken in de schijnwerpers. Maak dus snel een mooie stadswandeling langs alle highlights. 

Rotterdam heeft de krachten gebundeld om pleinen, (winkel)straten en gebouwen in lampjes en licht te hijsen. Hierdoor zijn iconische Rotterdam reuzen, zoals de Laurenskerk nóg meer het stralende middelpunt van de stad geworden. De kerktoren met roterende lichten kan je niet zijn ontgaan. De stralen waken over de havenstad als een vuurtoren. Maar ook pleinen zoals het Heemraadsplein met haar rijke geschiedenis staat in een ander licht gedurende het festival. Ter ere van de Kaapverdiaanse gemeenschap is het plein in de kleur van de Groene Kaap gezet. 

Licht verbindt en geeft hoop, zeker in de donkere wintermaanden en in deze bijzondere tijd. In de woorden van Erasmus: “Geef licht en de duisternis zal vanzelf verdwijnen.”

Kun jij wel een lichtpuntje gebruiken? Kijk hier voor alle locaties!

 

Gemeente Rotterdam logo

Gemeente Rotterdam

Meer van/over deze partner
Mijn selectie