Twee Rotterdamse iconen slaan de handen ineen: Kunsthal Rotterdam en Diergaarde Blijdorp delen hun fascinatie voor dieren en gaan in gesprek over deze fascinerende wezens.

Gevederde ijsberen, een zwevende olifant en een wilde wolf: buitengewone, dierlijke creaties van hedendaagse kunstenaars vind je in We Are Animals in de Kunsthal. Maar hoe leeft de ijsbeer in het wild? Hoeveel spieren heeft een olifant in zijn slurf en kan hij wel echt zo op zijn kop hangen? En zijn er eigenlijk ook wolven in Blijdorp?

Wij geven je alvast een kijkje in de tentoonstelling door de ogen van Kunsthalcurator Eva van Diggelen en hoofd Plant & Dier van Diergaarde Blijdorp Harald Schmidt. Samen kijken zij naar en praten zij over dieren: in de hedendaagse kunst én als echt dier. In een miniserie van drie korte afleveringen, duik je in de leefwereld van dieren in de Kunsthal en Blijdorp!

We Are (talking about) Animals is een online project, dus altijd (gratis) te zien.

Rotterdam Make It Happen staat voor initiatief nemen, verbinding in de stad zoeken, energie en creativiteit. In een periode waarin de Rotterdammer – en iedereen daarbuiten – de Kunsthal en Blijdorp niet konden bezoeken, hebben we het voor het publiek mogelijk gemaakt om toch een kijkje achter de schermen te krijgen bij een gloednieuwe tentoonstelling en bij de prachtige dieren in Blijdorp. De gesprekken tussen Eva en Harald geven een spontaan, informatief en boeiend inkijkje in de wereld van dieren: in de hedendaagse kunst én in het echt. Ook interessant nu de Kunsthal en Blijdorp weer open zijn!

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam is een publieksgerichte culturele smaakmaker met lef en internationale allure. De Kunsthal zet haar ultieme vrijheid van programmeren in om een breed publiek te bereiken met een contrastrijk programma van kunst, cultuur en maatschappij.

Mijn selectie