Rotterdam Ahoy viert in 2021 haar vijftigste verjaardag. Deze mijlpaal wordt ingeluid met de opening van een nieuw congresgebouw bij de entree. Het gebouw bestaat uit 35 hypermoderne vergaderruimtes en een RTM Stage, Nederlands grootste auditorium/theater met een capaciteit van 2750 zitplaatsen. De flexibele ruimte is zonder stoelen ook geschikt voor concerten, events en beurzen. Eind 2020 is het zover.

Duurzaam renoveren

De komst van het congrescentrum maakt onderdeel uit van een reeks vernieuwingen bij Ahoy Rotterdam. Eerder al kregen de Beurs- & Evenementenhallen een grondige renovatie. Door een slimme verschuiving van de buitenmuur van Hal 2 en 4 ontstond ruim 1200 vierkante meter extra vloeroppervlakte. Ook werden de horecabuffetten en toiletgroepen vernieuwd en kregen de hallen dimbare LED-verlichting. Nog zo’n energiebesparende ingreep is de vervanging van de beluchting door een nieuwe, duurzame techniek. [caption id="attachment_6483" align="alignleft" width="677"]impressie nieuw congrescentrum rotterdam ahoy Een impressie van het nieuwe congrescentrum. Bron: Rotterdam Ahoy[/caption]

Hart van Zuid

De renovatie van de hallen en de komst van het congrescentrum maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, een kwalitatieve metamorfose, met als doel een nieuw bruisend stadscentrum in Rotterdam-Zuid. Het beoogde nieuwe gebied wordt een plek waar het prettig toeven is en waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. De gebiedsontwikkeling levert een aanzienlijke maatschappelijke meerwaarde op voor Rotterdam-Zuid en voor de stad als geheel: meer kwaliteit, meer werkgelegenheid en betere faciliteiten.
Mijn selectie