De Rotterdam. Make It Happen. merkalliantie is het samenwerkingsverband tussen 38 toonaangevende Rotterdamse bedrijven (partners), die via de merkpositionering ‘Rotterdam. Make it Happen.’ gezamenlijk werken aan het vergroten van de nationale en internationale aantrekkingskracht van Rotterdam.

Door uit te gaan van een gedeelde identiteit en mentaliteit van Rotterdam, een gezamenlijke toon, stijl én een gemeenschappelijke merkbelofte wil de merkalliantie Rotterdam op een uitdagende manier slimmer en sterker positioneren.

Een gemeenschappelijke merkbelofte, die het Rotterdams DNA en de mentaliteit weerspiegelt en laat zien waar de stad, haven en inwoners voor staan: grenzen verleggen, werelds en no-nonsense.

Met als doel Rotterdam (inter)nationaal profileren bij talent, bedrijven en bezoekers en zo bijdragen aan economische waarde met maatschappelijke impact op de stad.

Historie

Havenbedrijf Rotterdam, gemeente Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals, Rotterdam Topsport en Erasmus MC zijn een unieke samenwerking aangegaan. Met een gezamenlijk stadsmerk, toon, stijl én merkbelofte werken zij aan de profilering van Rotterdam in binnen- en buitenland.

Sinds de start in 2014 is de merkpositionering van Rotterdam ‘Rotterdam. Make It Happen.’. Deze is gebaseerd op unieke kenmerken waar onze stad om bekend staat en waardoor Rotterdam opvalt. Een energieke stad met een uitgesproken karakter: een stad die nooit hetzelfde is. Rotterdam is dé wederopbouwstad van Nederland. Rotterdam en Rotterdammers gaan altijd sterker door en zullen een experiment eerder opzoeken dan uit de weg gaan. De ‘Make it Happen’ mentaliteit is hier voelbaar en zichtbaar.

Steeds meer mensen, instellingen en bedrijven zijn het stadsmerk gaan omarmen en vormen samen de merkalliantie. Ze geven lading aan het stadsmerk door te innoveren en te ondernemen. Door samen te werken en te verbinden. Door vooruit te lopen op de massa en de nek uit te steken, te durven. Door na te denken over duurzame oplossingen. Door te ontdekken en te doen.

Benieuwd naar onze 38 partners? Bekijk ze hier.

De kracht van samen

De kracht van de merkalliantie zit in samen: alleen ga je sneller, samen kom je verder. Door samenwerking ontstaat er een krachtig beeld van Rotterdam en een inspirerend stadsmerk. Samen zetten we in op (internationale) profilering van de stad bij talent, bedrijven, bezoekers, investeerders, bewoners en studenten.

‘Rotterdam. Make It Happen.’ is naast een merkpositionering ook een statement over samenwerking. Als merkalliantie stimuleren we nieuwe samenwerkingen die leiden tot innovatie. Door het netwerk in zijn kracht te zetten en door partijen samen te brengen die zelf het bewijs vormen voor Rotterdam. Make it Happen. ontstaan er mogelijkheden voor de stad. Door het onderling uitwisselen van expertise en kennis ontstaat er een unieke kruisbestuiving, die rauw mixt met gepolijst en internationaal mixt met de traditionele stedelijke cultuur van de stad. Samen promoten we Rotterdam en geven we lading aan het stadsmerk door te innoveren en te ondernemen. Door te ontdekken, beleven en te doen.

Mijn selectie