Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs- en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie/Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigt hiervan.

Muziek-, dans- en circustalenten van alle continenten komen naar Codarts om hier hun ultieme droom te verwezenlijken: professioneel kunstenaar worden in de discipline die hun grote passie is.

De school hecht aan een gezond leerklimaat en besteedt dan ook veel aandacht aan de fysieke en mentale gezondheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar studenten.

Make it Happen

Codarts is de schakel tussen talent en het internationale veld. Alles draait uiteindelijk om verbinding. Tussen artiest en collega, tussen artiest en publiek, tussen artiest en samenleving en tussen Rotterdam en de wereld.

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Mijn selectie