De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een onderzoeksuniversiteit met een sterke maatschappelijke oriëntatie, die zich uit in onze mensen, programma’s en onderzoek. Onze academici en studenten werken aan het oplossen van mondiale maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door de metropool Rotterdam. EUR-onderzoek en -onderwijs zijn speerpunten voor kennis op het gebied van:

  • Welvaart
  • Gezondheid
  • Bestuur
  • Cultuur

Onderwijs en onderzoek

We integreren hoogwaardig academisch onderzoek in onze uitdagende en inspirerende bachelor-, master-, PhD- en executive-programma’s. Studenten helpen om zich te ontwikkelen tot kritische wereldburgers staat centraal in onze onderwijsvisie. De drie kernthema’s van al onze multidisciplinaire onderzoeksactiviteiten zijn: Slimmere keuzes voor een betere gezondheid, Dynamiek van inclusieve welvaart, en Vital Cities and Citizens.

Internationaal Opgericht in 1913 door Rotterdamse ondernemers, is de scope van de Erasmus Universiteit altijd de wereld geweest. Tegenwoordig ondersteunt de EUR haar internationale ambities door aanzienlijk te investeren in haar mondiale onderzoeksnetwerk, wereldwijde kenniscentra op onze vakgebieden en – uiteraard – door een kernlid te zijn van de Make It Happen Merkalliantie.

Mijn selectie