Excelsior. Als arbeidersclub geboren, uitgegroeid tot kroon van Kralingen. Met een verleden dat rijk is. Dat ons geleerd heeft om eerst elk dubbeltje om te draaien. We kennen kop, net zo goed als munt. Excelsior. Doordrenkt met voetbaltrots. Het heeft ons vanaf 1902 hard gemaakt. Slim gemaakt. Bewogen en betrokken gemaakt. Club van rood en zwart. Staat met beide benen in Kralingen en met zijn hele hebben en houwen in de wereld om hem heen.

Excelsior. Club met hoofd en hart. Waar de kinderen een balletje trappen als de strijd op het hoofdveld gestreden is. Waar vrienden elkaar ontmoeten. Gezinnen langs de lijn. De Rotterdamse roots in elke vezel. Excelsior. ‘Wie naar ’t hoogste steeds met ons wil streven’. Van oud papier tot parel. Door samen sterk te zijn. Door gemoedelijk en sympathiek te blijven. Met de noppen in het gras en de handen uit de mouwen.

Excelsior heeft ons geleerd te strijden. En tegelijkertijd lief te hebben. Excelsior heeft ons geleerd om echte supporters te zijn. In voor- en tegenspoed. Excelsior heeft ons geleerd om op te komen voor rood en zwart. De eerste club die zijn staantribune overdekte. De eerste Rotterdammer met damesvoetbal in de Eredivisie. De eerste met shirtsponsor in de Eredivisie. Altijd in de voorhoede van maatschappelijk goeds.

Waar jeugd excelleert door Excelsior en Excelsior excelleert door de jeugd. Waar Business Club en prestaties op de mat elkaar ondersteunen. Waar het nooit geven en nemen is, maar altijd geven en geven. Koploper met een hoger doel. Woudestein waardig. Wij zijn Excelsior. Waar we samen strijden om de winst. Waar we samen bouwen aan morgen. Waar we samen juichen en samen troosten. Waar we samen groeien naar hogere doelen. Voetballers met een kop d’r op.

Onze visie
Wij zien onze club als platform om zoveel mogelijk mensen te inspireren, motiveren en ontwikkelen. Door het ontwikkelen van het individu, samen te werken als team, club, wijk, stad, bedrijfsleven en maatschappij creëren wij op inventieve wijze een omgeving waar iedereen de volgende stap kan zetten in zijn/haar ontwikkeling. Bij Excelsior kan geworden wie je wil zijn.

Mijn selectie