Placebased & Co neemt vergeten en verlaten plekken in Rotterdam onder haar hoede en we zorgen dat deze weer een positieve bijdrage kunnen leveren aan de stad. Dit doen we in de vorm van betaalbare bedrijfsverzamelgebouwen met een hechte community. Voorbeelden van deze bijzondere plekken zijn De Kroon, De Hillevliet en Keilewerf.

We zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de directe omgeving van onze panden en staan open voor samenwerking. Bijvoorbeeld door plek te bieden aan bedrijven en organisaties uit de buurt en deze partijen te koppelen aan elkaar, aan de restvan Rotterdam en iedereen daarbuiten. Daarnaast werken we ook buiten de muren van onze locaties aan vergroening en projecten in de openbare ruimte.

Een community betekent voor ons samenwerken, elkaar helpen en elkaar inspireren. Zo creëren we aandacht voor onze omgeving maar wel altijd op een ongedwongen manier. We vieren wat we doen. De gebruikers, het gebouw en de omgeving zijn het programma. We bieden tijd voor onderzoek en rondleidingen, organiseren open dagen en sluiten ons aan bij Rotterdams programma.

Wanneer een community in een wijk neerstrijkt bloeit er meer op dan het gebouw alleen. De directe omgeving pikt een graantje mee en er ontstaan prachtige samenwerkingen. Zo maken we de stad samen sterker. #rotterdammakeithappen

Mijn selectie