De Rotterdamse haven is een begrip binnen én buiten de stad. Het is een belangrijke aanjager van de Rotterdamse en nationale economie en een plek met veel bedrijvigheid op en rond het water. De RPPC brengt het havenbedrijfsleven en hun potentiele klanten bij elkaar, om zodoende zowel de Rotterdamse havenregio als de bedrijven sterker te maken en steviger op de (internationale) kaart te zetten.

Promotor én supporter

De RPPC is in feite een soort sales promotor en supporter van de havenregio Rotterdam ineen en acteert als een spin in het web van de commerciële activiteiten rond de Rotterdamse haven. Zo organiseert de RPPC promotiereizen en ontvangt ze internationale delegaties in de Rotterdamse havenregio. Aangesloten leden doen op deze manier veel waardevolle kennis en contacten op, die vervolgens verdiept kunnen worden via lezingen en netwerkbijeenkomsten. Ook support de RPPC leden met communicatie en zichtbaarheid in de havenregio, deelname aan (vak)beurzen, en informeert ze hen over actualiteiten en relevante evenementen uit de sector. En dat met een persoonlijke ‘touch’, want de de ontwikkelingen in de haven mogen zich dan in een hoog tempo voltrekken, het blijft wel mensenwerk.

Kracht van samen

Voor de RPPC draait succes in de haven van Rotterdam vooral om de kracht van ‘samen’. Samen werken aan de logistieke propositie van de havenregio en samen de stad, de haven en de bedrijven sterker en succesvoller maken.

Mijn selectie