“Weer kleur toveren op de in de oorlog bleek geworden kindergezichten.” Met die ambitie werd in 1945, direct na de Tweede Wereldoorlog, Scapino Ballet opgericht. Het eerste professionele dansgezelschap voor de jeugd en anno nu Nederlands oudste moderne dansgezelschap.

Springplank en publiekslieveling

Scapino Ballet Rotterdam is sinds 1992 het stadsgezelschap van Rotterdam en in die hoedanigheid zowel een springplank voor jonge getalenteerde choreografen en dansers, als een favoriet van dansliefhebbers in de stad en het land. Internationaal vermaarde choreografen als Annabel Lopez Ochoa, Marco Goecke, Nanine Linning en Marcos Morau maakten in Rotterdam hun eerste werk.

‘Scapino Ballet Rotterdam is een creërend gezelschap. Onze stukken ontstaan in de studio’s in het centrum van Rotterdam om van daaruit het hele land door te gaan.’

Inspiratie en samenwerking

Voor Scapino Ballet is Rotterdam een onuitputtelijke bron van inspiratie en samenwerking. We werken samen met culturele collega’s, opleidingen en de medische sector om via de dans mensen te laten leren, verbinden en ervaren. Daarom zij we ook trots merkpartner van Rotterdam. Make It Happen.

Mijn selectie