ss Rotterdam, The start of new memories

Het Stoomschip Rotterdam, oftewel ss Rotterdam, is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. In 1958 is het ss Rotterdam te water gelaten bij de Rotterdamse werf Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). Ze stond symbool voor de naoorlogse wederopbouw en werd een icoon voor de stad Rotterdam die zoveel had geleden. In de geest van de wederopbouw en onder het Rotterdamse motto ‘sterker door strijd’ werden kosten noch moeite gespaard om van ‘La Grande Dame’ het mooiste en meest luxe schip van die tijd te maken. Aan boord is de historie van het schip goed voelbaar.

Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn heeft het ss Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren als passagiersschip en cruiseschip. Het tot de verbeelding sprekende schip wordt na een zeer succesvol leven als cruiseschip gered van de sloophamer. Het jaren ’50 interieur en de vele kunstwerken werden tussen 2005 en 2008 zoveel mogelijk teruggebracht in de oude glorie. Na een turbulente renovatieperiode wordt het schip uiteindelijk aangekocht door WestCord Hotels, dan ook al eigenaar van het daarnaast gelegen Hotel New York. Sinds 15 februari 2010 is het ss Rotterdam toegankelijk voor het grote publiek en is het inmiddels één van de populairste plekken van de stad! Het schip ligt vandaag de dag permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam, bij Katendrecht.

Aan boord van dit voormalig vlaggenschip bevindt zich een 4-sterrenhotel, een restaurant, twee bars en een terras. Bovendien is het ss Rotterdam ook een bijzondere evenementenlocatie, attractie en is zelfs te gebruiken als trouwlocatie! Alle ruimtes zijn te herkennen aan de ontwerpstijl uit de vijftiger jaren, voorzien van originele elementen.

Mijn selectie