“Toen wij kampioen werden in Amsterdam, heb ik de Rotterdamse vlag in het midden van het veld gelegd. De tweekleur gaat altijd mee, een kleine versie als ik naar Australië vertrek” Een topsporter innoveert, is hoog gemotiveerd, wil alles uit zichzelf halen en heeft er alles voor over om op het hoogste podium te komen. Ze willen kortweg de beste zijn en daarin ondersteunt Rotterdam Topsport ze. Symbool voor alle talenten en topsporters in Rotterdam staan onze vier heroes: Marhinde Verkerk, Dwayne Kemp, Marieke Keijser en Bart Deurloo. In vier showcases stellen we ze aan je voor.

Honkballer Dwayne Kemp

Topsport draait voor Dwayne Kemp om passie, hard werken en discipline. Zijn mentaliteit sluit aan bij de mentaliteit van een echt Rotterdammer, no-nonsense, nuchter, rauw en grensverleggend! Dwayne Kemp heeft het honkballen met de paplepel ingegoten gekregen, zijn vader was ook een internationale honkballer. In zijn geboorteplaats Rotterdam leerde hij bij honkbalschool Unicorns de spelregels, discipline en respect voor de sport. Van 2007 tot 2010 speelde hij bij Chicago Cubs in de Amerikaanse Minor League. Terug in eigen stad, werd hij met Curaçoa Neptunus vele malen landskampioen en Europacup-winnaar. In het koninkrijksteam kwam hij in actie op World Baseball Classics en werd hij Europees en Wereldkampioen.
“Ik kom over als een echte Rotterdamse jongen, ik zeg meestal wat ik denk. Ik ben liever een eerlijke klootzak dan een aardige leugenaar. Als ik slecht presteer, verwacht ik dat iemand dat gewoon tegen mij zegt.” - Dwayne Kemp -
Over een paar dagen vertrekt Dwayne naar Australië om een korte competitie met de Sydney Blue Sox te spelen. “Het niveau is daar veel hoger dan in Nederland, in mijn team zitten spelers die Major League hebben gespeeld, dat is de beste competitie die er is.” Maar eigenlijk heeft Dwayne maar één doel: De Olympische Spelen! Het liefst met een medaille dat zou een schitterende kroon zijn op zijn honkbal carrière. Hoe het leven als topsporter Dwayne vergaat kun je zien in de korte documentaire die we van hem hebben gemaakt. Over 2 weken lees je het verhaal van roeister Marieke Keijser.
logo rotterdam topsport

Rotterdam Topsport

Mijn selectie