Wereldwijd is er een handvol steden waar sport simpelweg in het DNA zit. Rotterdam is er één van. Een indrukwekkend trackrecord van internationaal aansprekende evenementen, als de start van de Tour de France, het WK Shorttrack, het WK Triatlon, de NN Marathon Rotterdam, het ABN AMRO World Tennis Tournament en het CHIO Rotterdam. Ieder jaar presteren we het weer om Rotterdam internationaal de spotlights te zetten met een keur aan sportactiviteiten en -evenementen.
Rotterdam Topsport richt zich op het verwerven en organiseren van deze topsportevenementen maar ook op het ondersteunen van topsportverenigingen, het laten realiseren van topsport accommodaties en talentencentra en het creëren van de beste omstandigheden voor talenten om te kunnen presteren.
Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners en zorgen daarmee voor een economische impuls. Rotterdam Topsport. Make It Happen.
Mijn selectie