Ze kan nergens zo aarden als hier en geniet van de Rotterdamse mentaliteit: “Niet lullen maar poetsen!”Het leven van roeister Marieke Keijser bestaat uit trainen en studeren aan de Erasmus Universiteit, sleutelwoord: zelfdiscipline.

Een topsporter innoveert, is hoog gemotiveerd, wil alles uit zichzelf halen en heeft er alles voor over om op het hoogste podium te komen. Ze willen kortweg de beste zijn en daarin ondersteunt Rotterdam Topsport ze. Symbool voor alle talenten en topsporters in Rotterdam staan onze vier heroes: Marhinde Verkerk, Dwayne Kemp, Marieke Keijser en Bart Deurloo. In vier showcases stellen we ze aan je voor.

Marieke was het boegbeeld tijdens WK Roeien 2016 op de Willem Alexanderbaan.

Roeitalent Marieke Keijser

Marieke herkent zich in de eigenschappen die bij Rotterdam en de titel Hero van Rotterdam Topsport passen: hoog gemotiveerd, alles uit zichzelf willen halen, innovatief. Marieke Keijser: “Je bent als topsporter constant bezig jezelf te verbeteren en tegenstanders een stap voor te blijven.” Rotterdam is echt haar stad, Marieke is hier geboren en opgegroeid. Ze heeft leren roeien bij roeivereniging De Maas, sinds ze studeert aan de Erasmus Universiteit roeit ze bij Skadi Rotterdam en traint ze op de Rotte. In 2016 was Marieke het boegbeeld van het WK Roeien op de Willem Alexanderbaan, haar foto was op banieren, vlaggen en gebouwen door de hele stad te vinden!

“Ik denk dat dit de drukst mogelijke combi is: de universiteit met tentamens en in vorm blijven.  Zes, zeven weken op de uni overleef je wel, maar daarna kan je helemaal opgebrand zijn.  Topsport is op ‘n dun draadje leven, met de uni erbij is het ‘n héél dun draadje.”

Dat het leven als topsporter hard is kun je zien in de korte documentaire die we van Marieke hebben gemaakt. Over 2 weken lees je het verhaal van topturner Bart Deurloo.

logo rotterdam topsport

Rotterdam Topsport

Meer van/over deze partner
Mijn selectie