Welkom bij de Rotterdamse schuttingtaal!

In deze collectie nemen we je mee in het toepassen van het format voor de vormgeving van bouwschuttingen en bouwdoeken in Rotterdam. Met deze bouwschuttingen en bouwdoeken leveren we met elkaar een bijdrage aan een kwalitatief hoogstaand beeld in de buitenruimte en bouwen we met elkaar aan de trots op de stad Rotterdam. In het format is ruimte voor tekst en beeld van het project en het omliggende gebied plus de stad. Met verschillende bouwstenen kun je zelf invulling geven aan het onderwerp? Voordat je aan de slag gaat is het handig om allereerst de ‘Handleiding’ door te nemen.

Bouwschutting

Elke bouwschutting wordt opgebouwd uit drie delen die elk in een vast ritme één deel van het verhaal vertellen: het gebied (de omgeving, de buurt, de wijk), het project en de stad.

Het gebied: vertelt in beeld en tekst het verhaal van de unieke kwaliteiten van de fysieke omgeving, de activiteiten, de mensen en het karakter van de buurt of wijk. Het gaat om het Rotterdam van nu en het Rotterdam van de toekomst, en wat minder om de nostalgie van de buurt.

Kies een beeld uit de voorselectie van beelden per gebied die in deze collectie te vinden zijn of kies zelf een foto uit het ruime aanbod op onze website.

Het project: geeft ruimte aan het verhaal en de logo’s van de projectontwikkelaar (of makelaar). Dit deel mag naar eigen inzicht door de projectontwikkelaar worden ingevuld.

De stad: vertelt de verhalen van de stad aan de hand van één van de drie profileringsthema’s. De keuze hangt af van het project en de belangrijkste doelgroep (bewoners, studenten, bedrijven, bezoekers).

Downloadknop Indesignbestand

Kies een beeld uit de voorselectie van beelden per gebied die in deze collectie te vinden zijn of kies zelf een foto uit het ruime aanbod op onze website.

Bouwhekdoek

De indeling van een bouwhekdoek is iets anders dan een bouwschutting. Het formaat van 2 bouwhekdoeken komt bijna overeen met 1 bouwschuttingsdeel. Anders gezegd: Het artwork van 1 bouwschuttingsdeel (bv gebied) verdeel je over 2 bouwhekdoeken.

Downloadknop Indesignbestand

Mijn selectie