BlueCity is een modelstad voor de circulaire en blauwe economie, de thuisbasis van 55 ondernemers en een ontmoetingsplaats voor pioniers en ondernemende geesten, waar ze een framework voor actie ontwikkelen, of ze nu hun impact willen vergroten, een leven zonder afval willen leiden of een toekomstbestendig materiaal willen ontwikkelen. Het is gevestigd in een voormalig tropisch zwemparadijs aan de Maas in Rotterdam.

Eén van de innovatieve start-ups bij BlueCity is BlueBlocks, gerund door oprichtster Marjanne Cuypers (foto). BlueBlocks ontwikkelt haalbare oplossingen die zowel mens als planeet dienen, gebaseerd op materiaalonderzoek, circulaire ontwerpstrategieën en lokale samenwerkingen. Dit doen zij samen met partners om nieuwe duurzame ecosystemen te vormen. Marjanne ontwikkelt SeaWood vanuit haar atelier in BlueCity: een duurzaam alternatief voor plaatmateriaal gemaakt van bruin zeewier uit de Noordzee.

BlueBlocks (BlueCity)

Door Guido Pijper

BlueCity is een modelstad voor de circulaire en blauwe economie, de thuisbasis van 55 ondernemers en een ontmoetingsplaats voor pioniers en ondernemende geesten, waar ze een framework voor actie ontwikkelen, of ze nu hun impact willen vergroten, een leven zonder afval willen leiden of een toekomstbestendig materiaal willen ontwikkelen. Het is gevestigd in een voormalig tropisch zwemparadijs aan de Maas in Rotterdam. Eén van de innovatieve start-ups bij BlueCity is BlueBlocks, gerund door oprichtster Marjanne Cuypers (foto). BlueBlocks ontwikkelt haalbare oplossingen die zowel mens als planeet dienen, gebaseerd op materiaalonderzoek, circulaire ontwerpstrategieën en lokale samenwerkingen. Dit doen zij samen met partners om nieuwe duurzame ecosystemen te vormen. Marjanne ontwikkelt SeaWood vanuit haar atelier in BlueCity: een duurzaam alternatief voor plaatmateriaal gemaakt van bruin zeewier uit de Noordzee.

Download .jpeg

Neem voor specifieke vragen over dit beeld, of over gebruik anders dan zoals beschreven in de Voorwaarden, direct contact op met de fotograaf.

Tijdelijke aanduiding voor Guido Pijper

Guido Pijper

Neem voor specifieke vragen over dit beeld, of over gebruik anders dan zoals beschreven in de Voorwaarden, direct contact op met de fotograaf.

Mail de fotograaf
Mijn selectie