BlueCity is een modelstad voor de circulaire en blauwe economie, de thuisbasis van 55 ondernemers en een ontmoetingsplaats voor pioniers en ondernemende geesten, waar ze een framework voor actie ontwikkelen, of ze nu hun impact willen vergroten, een leven zonder afval willen leiden of een toekomstbestendig materiaal willen ontwikkelen. Het is gevestigd in een voormalig tropisch zwemparadijs aan de Maas in Rotterdam.

Eén van de innovatieve start-ups bij BlueCity is Fabulous Funghi, gerund door Ilse Kremer (foto). Een van de grootste problemen in de mode-industrie is watervervuiling veroorzaakt door de schadelijke textielkleurstoffen. Fabulous Funghi formuleert hiervoor een oplossing door schimmels te gebruiken voor een duurzame textielverf. Fabulous Fungi kweekt verschillende schimmelsoorten om meerdere kleuren te creëren.

Fabulous Funghi (BlueCity)

Door Guido Pijper

BlueCity is een modelstad voor de circulaire en blauwe economie, de thuisbasis van 55 ondernemers en een ontmoetingsplaats voor pioniers en ondernemende geesten, waar ze een framework voor actie ontwikkelen, of ze nu hun impact willen vergroten, een leven zonder afval willen leiden of een toekomstbestendig materiaal willen ontwikkelen. Het is gevestigd in een voormalig tropisch zwemparadijs aan de Maas in Rotterdam. Eén van de innovatieve start-ups bij BlueCity is Fabulous Funghi, gerund door Ilse Kremer (foto). Een van de grootste problemen in de mode-industrie is watervervuiling veroorzaakt door de schadelijke textielkleurstoffen. Fabulous Funghi formuleert hiervoor een oplossing door schimmels te gebruiken voor een duurzame textielverf. Fabulous Fungi kweekt verschillende schimmelsoorten om meerdere kleuren te creëren.

Download .jpeg

Neem voor specifieke vragen over dit beeld, of over gebruik anders dan zoals beschreven in de Voorwaarden, direct contact op met de fotograaf.

Tijdelijke aanduiding voor Guido Pijper

Guido Pijper

Neem voor specifieke vragen over dit beeld, of over gebruik anders dan zoals beschreven in de Voorwaarden, direct contact op met de fotograaf.

Mail de fotograaf
Mijn selectie