Erasmus MC is nationaal en internationaal een sterke en vooraanstaande speler op het terrein van zorg, wetenschap en onderwijs; belangrijke speerpunten binnen de Rotterdamse economie. Daarnaast is het in Rotterdam een gezichtsbepalende instelling, een ‘stad binnen de stad’ en één van de grootste werkgevers in de stad en regio.

Hart voor Rotterdam

Erasmus MC is pas vijftig jaar oud, maar met een staat van dienst om ‘u’ tegen te zeggen. Vanaf de prille start in de jaren zestig verricht het instituut baanbrekend onderzoek. Zo kwam in 1983 de eerste reageerbuisbaby ter wereld en werd de eerste harttransplantatie in Nederland uitgevoerd. Daarnaast volgt de instelling al jarenlang de gezondheid van de Rotterdamse bevolking – jong en oud – door middel van programma’s als ERGO en Generation R.

Als je complexe zorg nodig hebt, dan wil je de allerbeste behandeling, bij het allerbeste instituut. Een instituut dat durft te experimenteren waar anderen geen heil meer zien. Eén die verder gaat waar andere stoppen. De missie van het Erasmus MC: zieke mensen beter maken en gezonde mensen gezond houden. Het instituut denkt in onbegrensde mogelijkheden, net als naamgever Erasmus, zetten de werknemers door tot ze hun doel bereiken.

Grootste werkgever van de stad

Als grootste werkgever van de stad biedt Erasmus MC werkgelegenheid aan ongeveer 13.000 mensen, in een grote diversiteit aan functies. Daarnaast begeleiden zij continue honderden stagiaires vanuit diverse onderwijsinstellingen op diverse niveaus. Vwo-leerlingen kunnen bij het Erasmus MC de Junior Med School volgen.

Qua omvang en diversiteit is Erasmus MC te vergelijken met een stadswijk. Het nieuwe gebouw staat in het centrum en heeft vele duurzaamheidaspecten: flexibel ruimtegebruik, daktuinen – met fruitbomen, pharmafilter, warmte- en koude opslag.

Met de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg staat de instelling letterlijk middenin de stad en maatschappij; zie showcase: ‘’ Een gezonde toekomst voor Rotterdammers ‘’ Jaarlijks organiseert het Erasmus MC de publiekslezing ‘Lof der Geneeskunst’ die een volle Grote Zaal in de Doelen trekt.

‘’Wij zijn het Erasmus MC. Elke dag werken wij, medewerkers, vrijwilligers en studenten, met toewijding en passie aan alles waar het Erasmus MC voor staat.’’

Rotterdamse Roots

Geworteld in Rotterdam, wereldstad en thuishaven. Het meest vooruitstrevende universitair medisch centrum van Nederland, vernieuwend en trendsettend Het Erasmus MC speelt in de Champions League van het internationaal wetenschappelijk onderzoek. Om zo’n sterk UMC te kunnen zijn én blijven, vergt visie en ambitie, lef en vooral doorzettingsvermogen.

Foto’s op deze pagina: (c) Erasmus MC, Alain Gil-Gonzalez

Mijn selectie