Rotterdamse OV-reizigers pakken nu met gemak ook een deelfiets of e-scooter. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen RET, de Gemeente Rotterdam en acht mobiliteitsaanbieders. Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Tijdens de coronacrisis hebben we hard gewerkt om ook in de toekomst mensen de beste reis te kunnen bieden. Daartoe is het bij elkaar brengen van vervoermiddelen de sleutel: fysiek en digitaal. Deze samenwerking is daarin een belangrijke volgende stap.”

Vorig jaar introduceerde de RET al de samenwerking met Check, felyx, GO Sharing (e-scooters) en Donkey Republic (fietsen en e-bikes). Nu zijn ook Watertaxi, Lime (fietsen), BAQME (elektrische bakfietsen) en MyWheels (auto’s) aangesloten. Met de campagne moedigen zij reizigers aan om hun vervoermiddelen te combineren met een rit bij de RET – en vice versa. Vaak is hier ook een kortingsactie aan verbonden. Verder is in de RET Real Time App te zien waar er (bak)fietsen, scooters, Watertaxi’s en auto’s van de verschillende aanbieders beschikbaar zijn.

Nog makkelijker om vervoermiddelen te combineren
Door de samenwerking is het voor reizigers straks nog makkelijker om bijvoorbeeld hun auto aan de rand van de stad te parkeren, de reis te vervolgen met de metro en het laatste stukje per fiets of scooter af te leggen. Ook wordt het makkelijker om met de bakfiets naar het dichtstbijzijnde OV-opstappunt te gaan als je met de kinderen op stap wil of om met het OV naar een deelauto te gaan en daarna met de auto een dag op pad te gaan. Kortom: combineren wordt eenvoudiger.

Overstappen op deelvervoer
De gemeente Rotterdam stimuleert het gebruik van deelvervoer en beslist mee over de locaties van de vervoermiddelen. Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, Jeugd en Taal: “Deze samenwerking verbindt het openbaar vervoer nog beter met de stad. Voor het laatste stukje van je reis door Rotterdam kun je straks een deelfiets of deelscooter pakken. En dat maakt het nog aantrekkelijker om met het OV naar Rotterdam te reizen.”

Mijn selectie