Het leven van turner Bart Deurloo bestaat uit trainen, trainen, trainen en nog eens trainen. Om te relaxen gaat hij naar zijn dakterras waar hij geniet van het uitzicht over Rotterdam.

Een topsporter innoveert, is hoog gemotiveerd, wil alles uit zichzelf halen en heeft er alles voor over om op het hoogste podium te komen. Ze willen kortweg de beste zijn en daarin ondersteunt Rotterdam Topsport ze. Symbool voor alle talenten en topsporters in Rotterdam staan onze vier heroes: Marhinde Verkerk, Dwayne Kemp, Marieke Keijser en Bart Deurloo. In vier showcases stellen we ze aan je voor.

Topturner Bart Deurloo

Topsport draait om passie, doorzettingsvermogen en discipline. Het DNA van een topsporter sluit feilloos aan bij het DNA van de stad: internationaal, ondernemend, rauw en grensverleggend!

Ook al is hij de eerste Nederlandse turner geweest die zich kwalificeerde voor de meerkampfinale op de Olympische Spelen en heeft hij vijf nationale titels en verschillende World Cup titels op zijn naam staan, het is nooit genoeg voor Bart. Volgens hem is dat een ‘topsportdingetje’. Hij heeft in het verleden vaak blessures gehad, maar hij blijft zijn grens verleggen en aan doorzettingsvermogen geen gebrek. Bart Deurloo: ”Je bent nooit klaar met leren en met turnen kan je zoveel verschillende elementen doen. Dat stopt nooit.”

Bart weet dat je als topsporter niet voortdurend gespannen kunt zijn. Voor de kracht en concentratie die hij nodig heeft voor bijvoorbeeld de salto’s op rek, vloer en sprong moet hij topfit zijn. Toch is Bart heel relaxed, hij weet dat zijn lichaam naast de vele trainingen ook rust nodig heeft. Sport moet ook leuk zijn. Relaxen doet Bart als hij thuis is in Rotterdam. Hij geniet van de stad, met zijn favoriete voetbalclub Feyenoord en het schitterende uitzicht vanaf zijn dakterras, zijn favoriete plek om te chillen met zijn gitaar.

“Ik vind het heel leuk om te doen en als ik weer een medaille haal is het leuk, daar doe je het uiteindelijk ook voor. Maar zolang ik er zelf een goed gevoel over heb dan ben ik eigenlijk al tevreden.”

Dat het leven als topsporter hard is, kun je zien in de korte documentaire die we van Bart hebben gemaakt.

logo rotterdam topsport

Rotterdam Topsport

Meer van/over deze partner
Mijn selectie