Bij Rabobank Rotterdam helpen we onze klanten om hun ambities waar te maken. Daarnaast zetten we ons in voor onze omgeving op basis van de volgende thema’s: ‘Iedereen financieel gezonder’, ‘Duurzamer wonen’, ‘Duurzamere voeding’, ‘Duurzamer groeien’ (gericht op MKB) en ‘Versterken lokale leefomgeving’. Ons bruisende marktgebied beslaat naast Rotterdam ook Capelle aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam. Ons hoofdkantoor aan de Weena staat op de plek waar alles samenkomt. Van groot en gevestigd tot startup. Van tijdelijk en rauw tot gepolijst en duurzaam. Passend bij een bank die in het hart van de samenleving en tussen zijn klanten staat.

Onze lokale impact

Iedereen financieel gezonder

Wij helpen Rotterdammers om zoveel mogelijk financieel zelfredzaam te zijn. Zo geven tientallen medewerkers op scholen les in leren omgaan met geld. Onze Seniorendesk organiseert regelmatig workshops om ouderen veilig te leren internetbankieren. En we helpen via o.a. de Rotterdamse Douwers de kansengelijkheid in Rotterdam te vergroten.

Duurzamere voeding

De stijgende behoefte aan voedsel vraagt om nieuwe manieren om met voedsel om te gaan. Daarom ondersteunen we o.a. BlueCity Lab waar wordt geëxperimenteerd om meer voedsel in de stad slim te produceren en te verwerken, maar ook de lokale Voedselbanken en Zero Food Waste.

Duurzamere wonen

Als coöperatieve bank en grootste hypotheekverstrekker hebben we de verduurzaming van de woningmarkt hoog op de agenda. We leveren een bijdrage door onze klanten inzicht te geven in de verschillende energiebesparende voorzieningen en producten te bieden voor financiering. Ook helpen we diverse collectieve lokale energie- en verduurzamingsinitiatieven in onze regio.

Duurzaam groeien

Het MKB is de ruggengraat van onze economie. Daarom stimuleren we ondernemers om te innoveren, te digitaliseren, te verduurzamen, van elkaar te leren en samen te werken. Via masterclasses voor starters en coaching programma’s. Daarnaast helpen we bijvoorbeeld via het programma ‘Energieke regio’ lokale bedrijventerreinen te verduurzamen.

Versterken lokale leefomgeving

Verenigingen zorgen voor verbinding en welzijn in een wijk. Via het programma Rabo ClubSupport helpen we jaarlijks meerdere verenigingen met hun maatschappelijke uitdagingen.

Partner van de stad
Voorwaarde om resultaten te boeken is een goede samenwerking met de gemeente. Daarom hebben we in 2020 in een intentieverklaring vastgelegd dat we partner van de stad zijn. En op welke onderwerpen de gemeente, maar ook de bewoners en ondernemers kunnen rekenen op onze financiële bijdrage, menskracht, kennis en netwerk.

Mijn selectie