Rotterdam Festivals coördineert het evenementenbeleid in Rotterdam en stimuleert de cultuurparticipatie van Rotterdammers. Het realiseert een karakteristiek festivalaanbod en een breed publiek voor kunst en cultuur in Rotterdam.

Rotterdam mag zich met recht een evenementenstad noemen, met bijzondere festivals. De vele initiatieven van festivalorganisatoren en culturele instellingen vormen de waardevolle basis onder het Rotterdamse evenementenbeleid. Rotterdam Festivals ondersteunt de culturele sector met het ontwikkelen van een uitnodigend klimaat en het actief delen van kennis op tal van onderwerpen – via gesprekken, nieuwsbrieven en kennisbijeenkomsten.

Rotterdam Festivals wijst plannenmakers de weg, biedt hulp bij praktische zaken als locatiekeuze en benodigde vergunningen, en brengt diverse partijen in de Maasstad met elkaar in contact. Zo zet Rotterdam Festivals zich in om samen met festivalorganisatoren en culturele instellingen Rotterdam nóg aantrekkelijker te maken.

Onder de merknaam Uitagenda Rotterdam presenteert Rotterdam Festivals het volledige cultuuraanbod in de stad. Via onder andere de website, een groot aantal schermen in de stad en met de gedegen kennis van het (potentiële) publiek wordt bijna twee derde van de Rotterdammers bereikt.

Mijn selectie