Waar ze normaal gesproken vooral de belangen van lokale boeren vertegenwoordigen is Rechtstreex nu volop bezig met het promoten van andere Rotterdamse ondernemers. Maarten Bouten, oprichter en eigenaar van Rechtstreex stelt dat de situatie nu compleet veranderd is: ‘’Wij hebben meer bestellingen dan ooit. We zien het daarom als onze plicht om onze mede-Rotterdammers daar ook mee te helpen.’’

Rechtstreex

Rechtstreex is een online supermarkt met een groot assortiment producten van lokale boeren en makers. De missie van Rechtstreex is helder: de lokale voedselketen zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. Bij Rechtstreex staan er drie zaken centraal: lokaal, transparant en sociaal.

Lokaal: Alle producten komen van leveranciers van maximaal 50 kilometer van Rotterdam. Zo eet je producten van boeren en makers die je kent, en waar je zelf ook langs kan gaan. Bovendien zijn de producten veel verser, omdat er geen grote afstand hoeft worden afgelegd.

Transparant: Bij ieder product wordt de leverancier vermeld. Die krijgt gemiddeld 56 cent van iedere euro die jij bij Rechtstreex besteedt. In de reguliere keten krijgt een boer tussen de 4 en 40 cent. De boer krijgt dus een eerlijkere prijs voor zijn of haar product.

Sociaal: Voor Rechtstreex is het belangrijk dat iedereen in de voedselketen een gezicht heeft, en dat er met begrip en respect met elkaar wordt omgegaan. Zo ontstaan er duurzame relaties en worden boeren niet weggeconcurreerd op basis van de prijs die ze hanteren.

Coronacrisis

Maarten: ”Door de coronacrisis vliegen de bestellingen de deur uit. Als online supermarkt profiteren we nu natuurlijk enorm van de behoefte aan gezonde en verse boodschappen bij mensen. Wij realiseren ons maar al te goed dat we een belangrijke rol kunnen spelen in deze tijd. Daarom hebben wij besloten om de selectiecriteria voor nieuwe leveranciers te versoepelen. Zo kunnen lokale ondernemers makkelijker hun producten promoten via ons platform. Onze infrastructuur staat als een huis, en er komen op dit moment enorm veel mensen op onze website. We willen dat delen met andere ondernemers van wie hun afzetkanaal is weggevallen.’’

Speciaal voor deze ondernemers heeft Rechtstreex een aparte pagina aangemaakt, genaamd ‘’Met elkaar – Voor Goed’’. Je kan daar als consument dus overheerlijke producten bestellen van lokale ondernemers. Op die manier draag je bij aan hun voortbestaan.

Voor ondernemers: Ben jij een lokaal bedrijf dat voedingsproducten verkoopt op een sociale of duurzame manier en wil je ook een plek op het platform van Rechtstreex? Neem dan even contact op met Frederiek Verwest van Voor Goed. Zij kan je verder helpen. Je kan haar bereiken via frederiek@voorgoedagency.nl of 0651580432.

Mijn selectie