"Het zou niet moeten uitmaken waar je vandaan komt of hoeveel geld je hebt: je moet de kans hebben jezelf te ontplooien." stelt Teodor Cantaniciu een van de oprichters van Restart Network wiens doel het is om kosteloos onderwijs te bieden aan vluchtelingen, mensen met een laag inkomen of horend bij een etnische minderheid. Restart Network is in 2016 opgericht als codeerschool voor vluchtelingen. Tegenwoordig is Restart toegankelijk voor iedereen die een carrière op het gebied van technologie ambieert maar op een of andere manier niet in het reguliere onderwijssysteem past. Teodor legt uit: "We hebben Restart Network deels opgericht vanuituit teleurstelling in het huidige onderwijssysteem en deels vanuit het intrinsieke verlangen om mensen te helpen. Door de oprichting van Restart Network hopen wij mensen de kans te geven zichzelf te ontplooien en hun talent om te zetten in een carrière in de tech industrie."

Een andere werkwijze

Waarin verschilt Restart Network met andere bestaande universiteiten en scholen? De Restart aanpak belooft vrij onderwijs zonder lesgeld doordat er wordt gefocust op het succes van de student. De bedrijven die investeren in Restart Network weten dat zij daarvoor goed gekwalificeerde professionals terugkrijgen. Zoals al eerder vermeld draait het bij Restart Network om het bieden van kansen om minder bevoorrechte mensen. Ten derde is het onderwijs dat Restart Network biedt ‘hands on’. Boeken zijn zeldzaam op de Restart Network Campus gevestigd bij CIC in het Groot Handelsgebouw. Het eenjarige programma Restart Network One bestaat uit drie delen. Het eerste deel is een bootcamp waarin de studenten het coderen aangeleerd krijgen. Het tweede deel bestaat uit leiderschapsprogramma. Tot slot brengen de studenten de opgedane kennis in praktijk in door nauw samen te werken met ervaren programmeurs.

De waarde van netwerken

Natuurlijk zijn goed onderwijs en sterke programmeervaardigheden een must wanneer je een succesvolle carrière als programmeur/ontwikkelaar ambieert. "Maar onderschat de waarde van netwerken niet!" geeft Teodor aan. "Wij zijn zeer blij dat wij gevestigd zijn bij CIC in Rotterdam. Onze studenten worden omringd door meer dan 150 tech-bedrijven. Dit is een uniek en energievol klimaat, waar je vanaf de eerste dag al tientallen nieuwe connecties maakt." Foto: Teodor Cataniciu gaf een speech bij de officiële opening van het academische jaar bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Klik de foto om de YouTube video te starten, of klik hier.

Je goed voelen in Rotterdam

Het is geen toeval dat Restart Network in Rotterdam is gevestigd. De can-do mentaliteit en de aanwezige business-netwerken vormen de sleutel tot het succes van het bedrijf. "Rotterdam voelt als thuis voor ons. Het is een zeer levendige, internationale stad met een geweldige atmosfeer. Onze campus is gevestigd in het hart van Rotterdam, een dynamische plek. Maar even belangrijk is de de ‘make it happen’ mindset van de stad. Mensen durven dingen uit te proberen. Mensen en bedrijven hier in de stad zijn bereid om elkaar te helpen, er is een collectieve gedachtegoed waarin 'Rotterdammer zijn' het belangrijkste is. Het is echt een verenigde gemeenschap!’’ Meer weten over Restart Network? Bezoek de Restart website.
logo Rotterdam Partners

Rotterdam Partners

Mijn selectie