‘Zwemt’ daar nou een bus in de Maas? De verbaasde blikken van buitenstaanders als zij voor het eerst de Splashtour zien. De watertaxi, fietstaxi, waterbus en Segways. Rotterdam bindt en verbindt bewoners en bezoekers. Met de Erasmusbrug en de Kop van Zuid stak de stad in de jaren negentig definitief de Maas over. Was je vroeger afhankelijk van taxi’s door de Maastunnel en over de Willemsbrug, tegenwoordig zoeven zakenmensen en toeristen met wapperende haren in een gedeelde watertaxi over de Maas. Maar of het nou functioneel is, of voor de fun. Rotterdam biedt inmiddels talloze attractieve verbindingen en spectaculaire manieren om de stad te ontdekken.

"Hij moest er komen. In Rotterdam."

Natuurlijk kun je voor een evergreen als de (huur)fiets kiezen. Maar toeristen en bezoekers kiezen graag voor een andere beleving. Rijdend in een fietstaxi of cruisend met de Segway over de Maasboulevard. Of dompel jezelf letterlijk onder in al het moois dat de stad rijk is en ontdek Rotterdam op zijn Rotterdams: op het water. Bijvoorbeeld met de unieke amfibiebus. We stappen in bij Splashtours voor een spectaculair avontuur. Een bus die te water gaat. Niets gaat meer tegen je gevoel in dat dit. Als de bus de helling afrijdt, klotst een grote golf over de voorruit van de busboot. Want ja, nu zijn we dus opeens een boot. We varen! Rustig dobberen we langs Hotel New York, de Erasmusbrug en andere spectaculaire Rotterdamse attracties. Voor initiatiefnemer Christoffel Wielders was een varende bus een diep gekoesterde wens: "We waren heel vastbesloten. Hij moest er komen. En Rotterdam was voor ons de enige optie. Rotterdam is stoer. Rotterdam is water. Rotterdam is dé plek voor Splashtours."

Innovatief vermaak

Na drie jaar van flinke hobbels lukte het. Het initiatief rijmde met het bestemmingsplan, waarin de stad naar innovatief vermaak op het water zocht. Wielders: "Uiteindelijk gaf burgemeester Opstelten het zetje gaf dat we nodig hadden. Hij zag de potentie van ons plan. We hebben dit zelf bedacht, zelf ontwikkeld, zelf voor elkaar gekregen en al ons geld erin gestoken. In de volle overtuiging dat deze attractie de stad rijker maakt." Met succes. De amfibiebus trekt nu jaarlijks zo’n 40.000 tot 50.000 bezoekers. Wielders heeft er geen seconde aan getwijfeld: "Als je gelooft dat het kan, dan lukt het." Meer informatie over de attractieve verbindingen van en in Rotterdam: Splashtours Watertaxi Segway Fietstaxi watertaxi ss rotterdam daarzijn
logo Rotterdam Partners

Rotterdam Partners

Gebruikt in deze showcase.

Mijn selectie