Holland America Line is een wereldberoemde naam met wortels in 1873. De ‘HAL’ was een rechtstreekse verbinding met stoomschepen tussen Rotterdam en New York. Nu, 145 jaar later, maakte Cruise Port Rotterdam in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RphO) een speciale compositie ter ere van dit jubileum.

Muzikale herinnering

De zogeheten 1-4-5 compositie is gebaseerd op de basismaat van de blues en een herinnering aan de velen die de oversteek maakten naar de Verenigde Staten. In mei 2018 is het 145-jarig jubileum gevierd aan boord van het ss Rotterdam, waarbij de trailer de 1-4-5 compositie werd onthuld. Het banda-orkest van het Rotterdams Philharmonisch Orkest trad ter ere van deze gelegenheid op in het theater. De viering is de opmaat naar het 150-jarig bestaan van de Holland America Line in 2023.

Jubileumsamenwerking: HAL en RphO

Naast het jubileum van de HAL viert RphO in 2018 haar 100-jarige bestaan. Cruise Terminal Rotterdam verbond de twee sterke merken met elkaar. Ze werken vanaf het jubileumjaar samen om de verbinding met de stad nóg meer kracht bij te zetten en de stad Rotterdam nog breder uit te dragen. Bekijk de trailer van de 1-4-5 compositie die het Rotterdams Philharmonisch Orkest maakte voor het jubileum van de Holland America Line.
logo cruise port rotterdam

Cruise Port Rotterdam

Gebruikt in deze showcase.

Mijn selectie