Rotterdam heeft een sterk ondernemersklimaat en een zeer actief innovatie ecosysteem, met veel bekende én minder bekende parels en succesverhalen. Rotterdam Partners maakte samen met Gemeente Rotterdam een serie van 5 korte filmportretten over succesvolle ondernemers en innovatie hubs in Rotterdam. Op deze pagina kunt u de volgende ondernemersportretten bekijken: CIC Life Sciences & Health Hub DE URBANISTEN FiberCore MgAubel

Aflevering 5: MgAubel

MgAubel is een jonge onderneming, gevestigd in het Innovation Dock op RDM Rotterdam. Het bedrijfje houdt zich bezig met betonreparatie en -renovatie. Hiervoor ontwikkelde MgAubel een slim, duurzaam en ecovriendelijk materiaal dat supersnel droogt. Hierdoor blijft 'downtime' beperkt en blijven de gepaard gaande kosten laag. MgAubel heeft zeer bewust gekozen voor de locatie op RDM Rotterdam. Bekijk de film! 

Aflevering 4: FiberCore

Over het bouwen van onderhoudsvrije bruggen over de hele wereld met behulp van nieuwe, innovatieve technologie. “Rotterdam begriipt dat innovatie kracht geeft en noodzakelijk is.” Bekijk de film!

Aflevering 3: DE URBANISTEN

Rotterdam is vertrouwd met uitdagingen rond water en klimaatverandering. ’s Werelds eerste grote waterplein (Benthemplein) door DE URBANISTEN is een showcase van innovatieve stedelijke ontwikkeling en water management. Het combineert twee functies: het vangt overvloedig water op in periodes van hevige regenval, en het is een attractief openbaar plein in normale omstandigheden. Bekijk de film!

Aflevering 2: Life Sciences & Health Hub

De Life Sciences & Health Hub in de Rotterdam Science Tower. Hier gaan werken ondernemers, onderzoekers en de Rotterdamse gemeenschap samen aan zorginnovaties. Nathalie Popken (business development manager Erasmus MC TTO) en Berry Kriesels (directeur/eigenaar van Omnigen) over het samenwerken van onderzoekers, ondernemers en gemeente aan nieuwe zorgtoepassingen die vanuit Rotterdam de hele wereld over gaan. Bekijk de film!

Aflevering 1: CIC

CIC (Cambridge Innovation Center) bevindt zich in het Groot handelsgebouw, midden in het hart van het Rotterdamse innovatie ecosysteem. In deze film zien en horen wij Melissa Ablett, algemeen directeur CIC, over het bouwen aan één van de leidende innovatie ecosystemen ter wereld, de kracht van netwerken en samen successen boeken. Bekijk de film!
logo Rotterdam Partners

Rotterdam Partners

Gebruikt in deze showcase.

Mijn selectie