Rotterdam biedt het ultieme topsportklimaat. Met de allerbeste trainingsfaciliteiten, de indrukwekkende lijst aan topsportevenementen als podium voor de topsporter, support van de gemeente, de trotse inwoners en bedrijven die topsport een warm Rotterdams hart toedragen. Niet voor niets jagen 50 (!) potentiële Rotterdamse Olympiërs hun droom na en doen er alles aan om zich klaar te stomen naar het allerhoogste niveau.

 Of ze nu in Rotterdam studeren, trainen, wonen of geboren zijn, ze hebben allemaal één ding gemeen; de stad is hun thuis!

Olympische dromen

Rotterdam Topsport is trots op deze topsporters en wij gaan ze ondersteunen om hun doelen te behalen. Dit willen we doen door beleving en betrokkenheid te creëren bij jou, het bedrijfsleven en het grote publiek. We zorgen ervoor dat je de sporters leert kennen en kunt ontmoeten, daarna willen we deze betrokkenheid omzetten in ondersteuning. Dit kan simpel door de sporters als trotse supporter te volgen en ze aan te moedigen tijdens hun belangrijke (kwalificatie) wedstrijden en straks tijdens de Olympische Spelen, maar ook door (bedrijfsmatige) sponsoring.

Het komende jaar staat Rotterdam in het teken van deze Olympische dromen. De sporters zijn niet alleen via de media, social media en onze website te volgen, maar we gaan ze ook terugzien in de wijken waar ze zijn opgegroeid, wonen, werken, studeren of sporten. We houden je op de hoogte en stellen je graag voor aan de Olympische sporters. We delen de verhalen van de sporters en vragen ze wat hun binding is met Rotterdam, net zoals we eerder deden bij heroes Bart Deurloo, Dwayne Kemp, Marhinde Verkerk en Marieke Keijser.

Over één ding zijn alle sporters het eens; verbinding maken met elkaar, kennis en expertise uitwisselen en verbinding met de stad en het bedrijfsleven zijn heel waardevol!

Persoonlijke brief

18 juli is het traject gepresenteerd tijdens het ondernemersontbijt in de Burgerzaal van het stadhuis. Hier vroegen we de aanwezige ondernemers om de topsporters te ondersteunen en er zo mede voor te zorgen dat het ze aan niets ontbreekt in hun voorbereiding op de Spelen. Ondernemers kunnen voor 2020 euro official partner worden, zij ontvangen hiervoor een box met een persoonlijke brief van één van de 50 Rotterdamse topsporters op weg naar Tokyo.

[caption id="attachment_27378" align="aligncenter" width="800"] Een groep potentiële Rotterdamse Olympiërs. Fotograaf: Daniëlle Strijbosch[/caption]

Ultieme doel

Onderstaand wervingsfilmpje geeft weer hoe hard deze sporters werken voor hun ultieme doel en waarom wij de ondernemers vragen deze sporters te ondersteunen.

logo rotterdam topsport

Rotterdam Topsport

Mijn selectie