Tijdens de viering van 75 jaar wederopbouw in Rotterdam – de manifestatie Rotterdam viert de stad! – werd in 2016 op het Stationsplein een gigantische trap gebouwd naar het dak van het Groot Handelsgebouw. Bezoekers konden de 180 treden beklimmen en de opnieuw opgebouwde stad bekijken vanuit de hoogte. De steigerinstallatie werd ontworpen door de Rotterdamse architect Winy Maas van architectenbureau MVRDV (ook bekend van de Markthal). Vijf weken lang, 12 uur per dag, ging een constante stroom van in totaal 368.611 bezoekers De Trap op. In totaal beklommen 368.611 bezoekers De Trap.

Veel publiciteit

Het project kreeg veel publiciteit. Er werd over geschreven, ook in het buitenland, van Chili tot en met Hong Kong. Hollands Next Top Model gebruikte de trap als catwalk, de harde kern van Feyenoord liet zich er fotograferen en The Kik maakte er samen met de Amazing Stroopwafels een lied over.

Doorzettingsvermogen

Tot twee maanden voor de opening was het nog spannend of De Trap er daadwerkelijk ging komen. De financiering was nog niet rond en er waren problemen bij het verkrijgen van een vergunning. Dankzij een tomeloze inzet en veel doorzettingsvermogen kwam De Trap toch tot stand. Een prachtig Make It Happen-project werd werkelijkheid.
Logo Rotterdam Festivals

Rotterdam Festivals

Mijn selectie