Feyenoord is niet alleen een fantastische voetbalclub maar brengt via vele sociaal-maatschappelijke projecten ook graag letterlijk en figuurlijk mensen in beweging. Feyenoord neemt haar maatschappelijke taak zeer serieus. Niet zo gek als je bedenkt dat de club in 1908 werd opgericht door bewoners van Rotterdam-Zuid met het doel om het leven van henzelf en dat van anderen uit de buurt aangenamer te maken. Hieruit blijkt maar weer dat Rotterdammers echte voortrekkers zijn en graag hun rol pakken.

Sportief gedrag

Via de Feyenoord Foundation verbinden maatschappelijke organisaties én het bedrijfsleven zich aan de sociaal-maatschappelijke activiteiten van de club. Eén van deze activiteiten is de Feyenoord Street League, een spannende straatvoetbalcompetitie voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar uit de wijken Feijenoord, Bloemhof, IJsselmonde, Charlois, IJsselmond, Ridderkerk, Delfshaven, Nieuwe Westen, Middelland en Oude Westen.. Aan deze competitie nemen maar liefst 42 teams deel. De  teams verkrijgen niet alleen punten door wedstrijden te winnen, ook sportief gedrag wordt beloond aan de hand van het ‘Geen woorden maar daden-klassement’. In Rotterdam zijn we natuurlijk niet te beroerd om elkaar te helpen!

Verschil maken

Feyenoord wil het verschil maken door de kracht van sport in te zetten. Niet alleen als doel, maar ook als middel. Zo wordt sport actief ingezet als leermiddel bij S.V. GIO, het naschoolse onderwijstraject voor kinderen met een leerachterstand. Je kan je natuurlijk voorstellen dat deze activiteiten veel indruk maken op die jongeren die hier bij betrokken zijn. In onderstaande video volgt presentator en Feyenoord-supporter Jeremy Sno Hicham uit IJsselmonde. Hicham heeft als voormalige Feyenoord Street League-speler niet alleen zijn snelheid en behendigheid op het veld verbeterd maar ook een aantal andere belangrijke punten… Benieuwd wat? Check dan onderstaande video.
Mijn selectie