Onlangs is bij de Erasmus Universiteit Rotterdam het Education Lab geopend. Het lab is het kloppende hart voor iedereen die onderwijs wil verbeteren en innoveren. Zowel studenten als docenten met goede ideeën over hoe hun eigen onderwijs beter kan, zijn er zeer welkom. Het Education Lab draait om elkaar helpen, inspireren en natuurlijk resultaten bereiken. Het biedt onder andere een state-of-the-art opnamestudio, ontmoetingsplekken en een tribune die gebruikt kan worden voor kleinschalige, openbare events. Docenten kunnen gebruik maken van het lab om bijvoorbeeld gave instructieclips op te nemen, of te sparren over hoe een werkcollege anders kan.

Van studenten, voor studenten

In het bijzonder is het Education Lab ook een plek voor studenten. Wie herinnert zich niet slaapverwekkende lessen of colleges van vroeger? Of de gedachte ‘dat zou ik heel anders doen’? Daarom worden studenten uitgenodigd en ondersteund om hun eigen ideeën te realiseren. Ideeën die gericht zijn op het verrijken, verbeteren en vernieuwen van hun onderwijs.

Gat tussen onderwijs en werkveld verkleinen

Neem bijvoorbeeld masterstudent Maksut Gavaz. Met de hulp van de Community for Learning & Innovation, de drijvende kracht achter het Education Lab, is hij de Turing Society begonnen omdat hij een gat zag tussen wat studenten leren en wat werkgevers in de tech-industrie van ze verlangen. Via de Turing Society krijgen studenten nu via bijvoorbeeld bootcamps en workshops meer praktische ICT-kennis mee, en wordt tech educatie gratis beschikbaar gesteld. Maksut Gavaz gaat inmiddels internationaal met zijn Turing Society en won hier onlangs als eerste student de SURF Innovation Award voor, een Nederlandse prijs voor onderwijsinnovatie in het hoger onderwijs. Nationale erkenning, internationaal bereik en het is allemaal begonnen in Rotterdam… Wil je meer weten? Bezoek dan de site van het Education Lab of neem contact op met Mirjam van de Woerdt.
Logo Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam

Mijn selectie