Er schijnt altijd licht aan het einde van de tunnel, zo bewijst de 24-jarige psychologiestudent van de Erasmus Universiteit, Ebenezer Tafese. Hij tovert Rotterdamse iconen om tot ware visuele kunstwerken!

Op zijn Instagram account deelt Ebenezer foto’s en video’s van Rotterdamse bouwwerken die hem fascineren. Hij voegt een digitale laag toe aan zijn fotografische beelden, die hij schiet in de nacht. Door middel van animatie en muziek plaatst hij de stad hiermee in een heel ander perspectief. Zo verandert hij donkere gebouwen in audiovisuele hoogstandjes! Speciaal voor Rotterdam Make It Happen pakt hij uit met een video.

De futurische gebouwen in Rotterdam deden Ebenezer denken aan de film TRON Legacy. Met het grid en lijnenspel brengt hij de karakteristieke architectuur naar voren. Hij hoeft niet lang na te denken over welke gebouwen in aanmerking komen. “Die komen ineens op. Ik heb vaak dat ik ergens langs rijd en dat het dan ineens ‘klikt’.” Wanneer dit gebeurt gaat hij direct aan de slag met de bewerking van de beelden. “Het is echt een verlangen om alles wat in mijn hoofd opkomt visueel te maken.”

Bekijk snel zijn video; zijn creatieve eerbetoon aan de stad!

Mijn selectie