Diergaarde Blijdorp lanceerde op 10 april de actie Samen staan we sterk. Voor elk entreebewijs dat je tussen nu en 10 mei online koopt, schenkt Diergaarde Blijdorp een entreebewijs aan zorgverleners en kwetsbare kinderen. Directeur Erik Zevenbergen: “De mensen in de zorg werken zich te pletter. Met deze actie willen we ze een hart onder de riem steken en iets leuks in het vooruitzicht stellen.” De kaartjes gaan naar Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Stichting Het Vergeten Kind, Giovanni van Bronckhorst Foundation, Stichting Humanitas, Laurens en Aafje.

Hoe kwamen jullie op dit idee?

“Het borrelde sinds de applausactie voor de zorgmedewerkers op 17 maart. We bespraken het de dag erna intern en zeiden allemaal: Wat zou het zou mooi zijn als we iets voor deze groep zouden kunnen ontwikkelen. Er is zó op de zorg bezuinigd en deze mensen moeten daardoor zó hard werken. Wat zou het gaaf zijn als we ze bij gelegenheid een ontspannen dagje uit zouden kunnen aanbieden. Lekker de natuur in en dieren kijken.”

Heb je zelf meegedaan met de applausactie?

“Jazeker. Ik ervaar de zorg heel dichtbij. Fysiek doordat ik op vijf minuten van het Sint Franciscus woon. En persoonlijk doordat mijn zus verpleegster is in het Erasmus MC. Verpleging is een beroep van veel geven en weinig nemen. Door Corona verandert het imago van de zorg en groeit de waardering. Op 17 maart stonden we met allemaal buren, elk voor onze voordeur, te klappen. Het was ontroerend. Later hoorde ik van mijn zus dat zij glom van trots.”

Het idee voor Samen staan we sterk is een paar weken op de plank blijven liggen.

“Medio maart kwam net het besef van binnen blijven en oppassen. Het was niet de tijd om na te denken over weer open te gaan. En niet de tijd om keihard werkend zorgpersoneel een uitje aan te bieden. Nu gloort er weer iets van perspectief. We denken in de branche van dagattracties na over hoe we intelligent kunnen heropenen als er iets van versoepeling komt. We schatten nu bijvoorbeeld in dat we eerst buiten en pas later binnen open gaan.”

#ROTTERDAMZETDOOR

Benieuwd naar hoe de actie verloopt? Bekijk dan het platform #ROTTERDAMZETDOOR. #ROTTERDAMZETDOOR toont de veerkracht en aanpakkersmentaliteit van Rotterdam tijdens de coronacrisis. Tekst: Esther Wienese Foto: Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Mijn selectie