Weet je wanneer een biertje nog lekkerder smaakt? Wanneer deze duurzaam is gebrouwen! Daar kan Harmen van Deuren, Algemeen Directeur Stadshaven Brouwerij, absoluut over meepraten. In zijn state-of-the-art bierbrouwerij zijn alle technologieën ingebouwd om op circulaire wijze bier te brouwen. Dit heeft geleid tot een bruisende onderneming met een (h)eerlijk eindresultaat!

Samen met het Havenbedrijf Rotterdam en Gemeente Rotterdam hebben zij alle kennis verzameld om het gehele brouwproces duurzaam in te vullen. Dit heeft geresulteerd in een circulaire brouwerij, uniek in zijn soort! Zo wordt er samen met Rainmaker gekeken of afvalwater kan worden gebruikt als brouwwater en wordt bostel, het restproduct van bier, gebruikt om koeien van Floating Farm te voeden. En wat blijkt: ze lusten er wel pap van! De koeien produceren tot wel 1000 liter meer melk per jaar.

De opening van Stadshaven Brouwerij staat gepland voor voorjaar 2021. Vanaf dan kunnen we genieten van een heerlijk (en duurzaam) biertje. Dit smaakt naar meer!

Rotterdam Makers District

Meer van/over deze partner
Mijn selectie