Eind 2020 opende Albeda, een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie, een nieuwe onderwijs locatie aan de Lutonbaan op Rotterdam The Hague Airport. Het bijzondere aan deze locatie is dat mbo-leerlingen onderwijs krijgen op het vliegveldcomplex zelf, waardoor er een directe koppeling met de praktijk is. Innovatief onderwijs dichtbij de context van het beroep.

Op de nieuwe locatie wordt de latere beroepspraktijk op verschillende manieren gesimuleerd: de incheckbalie bij binnenkomst, de tassen controle, de gang die leidt naar de ingang van het vliegtuig: het is alsof je regelrecht een vliegveld oploopt wanneer je het gebouw binnengaat. Zelfs de bordjes om de lokalen aan te wijzen zijn in dezelfde stijl als de bewegwijzering op een vliegveld. Leerlingen zien tijdens de les vliegtuigen opstijgen en landen en krijgen onderwijs in een echt vliegtuig. Diverse op schaal of op ware grootte gemaakte modellen van ontwerpen of producten uit de luchtvaart vormen de eye-catchers in het interieur. De hangar is een gebouwdeel dat geschakeld is aan het hoofdgebouw. Albeda biedt op deze locatie aan de noordzijde van Rotterdam een viertal mbo-opleidingen aan: de opleiding tot luchtvaartdienstverlener, facilitair leidinggevende luchthaven, detentie inrichtingsbeveiliger/complexbeveiliger en luchthavenbeveiliger.

Partners
Delen van het onderwijsprogramma worden ook aangeboden bij partners bijvoorbeeld in de luchthaventerminal en bij het naastgelegen detentiecentrum. Door het hele gebouw heen bevind je je in een leer- en werkomgeving. Met tal van praktijkruimtes die zijn gerealiseerd met partners waaronder Rotterdam The Hague Airport, KLM, Tui, Transavia en Facilicom. Zo maken ze gemakkelijk en snel kennis met de beroepspraktijk en het bedrijfsleven (en vice versa) en ervaren de studenten van nabij de nieuwste ontwikkelingen binnen de luchtvaartindustrie.

Duurzaam en uniek.
Het hele gebouw is zeer duurzaam ontworpen door een volledig circulaire stalen draagstructuur, zonnepanelen op het dak en de aansluiting op de warmtebron van het vliegveld. Een uniek pand in Nederland, waarbij de individuele ontwikkeling van de student centraal staat en het programma aansluit op de behoefte van de student. Een fraaie project ontstaan uit de samenwerking van twee merkpartners, die zo meebouwen aan de slimme, vitale en circulaire stad die Rotterdam wil zijn.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie.

Albeda, Lutonbaan op Rotterdam The Hague Airport
Albeda, Lutonbaan op Rotterdam The Hague Airport
Albeda, Lutonbaan op Rotterdam The Hague Airport

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum (ROC) voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en educatie. Als een van de grootste regionale opleiders van Nederland zien wij onszelf als een opleider van de toekomst voor de stad en ons land.

Mijn selectie